Meistä

Yhteisen intohimon äärellä

Kotkan Perhokalastajat ry perustettiin vuonna 1981 edistämään perhokalastuksen ja perhonsidonnan tunnettavuutta ja taitoa sekä mahdollistamaan jäsenistölleen monipuolista perhokalastusaiheista koulutus-, kilpailu- ja vapaa-ajantoimintaa. Seuran perustamisen jälkeen maailma ja erityisesti tietämys harrastusympäristömme ainutlaatuisuudesta ja haavoittuvuudesta on muuttunut. Silti yli 40 toimintavuoden jälkeen seuran henki elää yhä vahvasti ja kokoaa harrastajat yhteisen intohimon äärelle.

Seuratoimintamme keskiössä on ymmärrys uhanalaisten vaelluskalojemme nykytilasta ja pyrkimys edistää vaelluskalojen hyvinvointia niiden vaellus-ja lisääntymisalueilla. Rakkaan harrastuksemme parissa toimimme virtavesiluonnon suojelun huomioiden kalastuslakien ja kulloinkin voimassa olevien säädösten mukaisesti. Painotamme kalojen käsittelyn viimeaikaiseen tutkimustietoon perustuvaa oikeaoppisuutta ja pyrimme kaikessa toiminnassamme huomioimaan sen että seuratoimintamme olisi mahdollisimman ympäristökestävää.

Kotijokemme Kymijoen alajuoksun virtavesiluonnon suojelun hyväksi toimimme ympärivuotisesti mm siivoamalla joenrantojen luontoa roskista, poistamalla nousuesteitä kalojen kulkuväyliltä ja mahdollisuuksien mukaan myös kunnostamalla pieniä jokialueita yhteistyökumppanien avustuksella.

© 2024 Kotkan perhokalastajat ry
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram